Sağlık

CORONA Virüsü’nün Çaresi Olduğu İddia Edilen İntravenöz C Vitamini Nedir ?

İntravenöz C Vitamini

Yüksek dozlarda C vitamini terapisi de belirli kanser vakalarınıda kullanılmış ve, gelişmiş yaşam kalitesi ile, tümör ölümü benzer biçimde bir aralıkta, pozitif sonuçlar bulgulanmıştır. C vitaminini mevzu alan bir oldukça emek verme vardır ve doku kültüründe kanser üstünde etkilidir. Kansere karşı doku kültüründe, C vitamini konsantrasyonları kullanabilmek, yalnız intravenöz terapi ile mümkündür.

2008 senesinde “the Journal of the National Academy of Sciences”da gösterilen bir emek verme, bu yönde meydana getirilen yüksek intravenöz düzeylerinin tümör volümünü %41-53 oranında azalttığını ortaya koymuştur. Bu da her IV kullanımının 60-75 gram (65000 – 75000 mg) dolaylarında olmasını gerektirir. Hem de, yüksek dozdaki C vitamini terapisi, kemoterapi süresince yaşanmış olan bitkinlik, bulantı, ağrı ve iştahsızlığı da büyük seviyede azaltmaktadır. Kanser hücrelerini öldürebilmek için, C vitamini düzeyinin, litrede, 1.000 – 5.000 mikromol olması gerekir. “Canadian Medical Association Journal”da gösterilen bulgulara bakılırsa, kandaki C vitamini konsantrasyonunu etkin bir düzeye çıkarabilmenin tek yolunun, vitamini intrevenöz yolla zerk edilmesidir.

Kan düzeyleri 10-15 mg/dL civarında olduğunda, C vitamininin anti-viral tesirleri görülür. Bu düzeye oral yolla değil de sadece, damar yöntemiyle ulaşılabilinir. Oral yol, kan düzeylerini, sadece 1.2-4.0 mg/dL y çıkarırken, bu oran, IV’de, 50-90 mg/dL’dir. IV C vitamini, bununla birlikte, Centre for Advanced Medicine’da gösterilen bir makalede açıklanmış olduğu benzer biçimde, çoğu zaman domuz gribi olarak adlandırılan, yaşamı tehdit eden H1N1 gribini başarıyla tedavi etmiştir. Bu hastalığa haiz 56 yaşlarında Yeni Zellandalı bir hasta, total solunum yetmezliği geliştirmiş, ve hastane en sonunda ailenin de isteğiyle IV C vitaminine başvurmuştur. Hastaya 9 gün süresince C vitamini terapisi uygulanmış, ve terapi, gelişmiş akciğer fonksiyonu ile sonlanmıştır. Sonrasında ise, dışarıdan oksijen desteğine gerek dahi kalmamıştır. University of Maryland Medical Center’in raporuna bakılırsa, yüksek dozlardaki intravenöz C vitamini terapisi, Hepatit C tedavisinde kullanılabilir.

İn Vitro’da 88 mg/dL konsantrasyonundaki C vitamini mediumda bulunan histamini %72 oranında yok etmiştir. Muhtemelen bu sebepten dolayı çoğu zaman IV C vitamini alerji ve astım tedavisinde etkilidir. İntravenöz C vitamini, ciddi görüş yitirilmesine sebep olabilecek optik sinir enflamasyonu olan optik nevrit tedavisinde kullanılmıştır. Japonya’daki Kitasato University’de 1996 senesinde meydana getirilen bir araştırma, yüksek dozdaki İntravenöz C vitamininin, görüşü geliştirdiğini bulgulamıştır. Hem de, B vitamini ve oral kortikosteroid ya da oral B 12 vitamini de etkilidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir